Blog Yazarı Ne İş Yapar? Nasıl Olunur?

Genel anlamda Blog, kişilerin ilgi duydukları alanlar üzerine paylaşımlar gerçekleştirmek, fotoğraf ya da video paylaşımları gerçekleştirmek amacıyla oluşturulmuş web tabanlı sayfalara denir. Okuyucuları bilgilendirmek ve eğlendirmek amacıyla web sitelerin bloglarında yazı yazan kişilere ise blog yazarı denir.

Blog yazarlığı son yıllarda insanların duygularını paylaşabilecekleri sanal bir günlük oluşturmak ya da ilgi duydukları, insanlarla bilgilerini paylaşmak istedikleri zamanlarda karşımıza çıkan bir kavram olarak bilinmektedir. Blog yazarlığı ücretli ya da ücretsiz bir şekilde hizmet verebilmektedir.

Blog yazarları, bilinen, keşfedilen, denenen bir takım şeyleri okuyucu ile paylaşırlar. Farklı konularda makaleleri okuyucuya aktarırlar.Blog yazarları kişisel içeriklere yoğunluk verdikleri web tabanlı bir sayfa oluşturmaları halinde genellikle günlük tarzında bir içerik oluşturmayı tercih ederken Blog kavramı hemen hemen her konuya hitap edebilecek genel bir kavramdır. 

Blog yazarları, ilgili içeriklerin yayınlanacağı blog sayfasının hitap ettiği kategoriye bağlı olaraktan blog yazarları tarafından ziyaretçilerin ilgisini çekecek profesyonel, bilgilendirici ve doğru yazılar oluşturularak paylaşımını gerçekleştirir.

Blog Yazarı Nasıl Olunur?

Blog yazarı olmak isteyen kişiler için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Blog yazarı olmak isteyen kişilerin kendilerini bu alanda geliştirmesi gerekir. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü gibi Türkçeye hakim olunan bölümlerden mezun olanlar bu alanda avantaj sahibi olabilir.

Blog Yazarının Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Blogger olarak da adlandırılan blog yazarlarının görev ve sorumluluklarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Belirli bir konu hakkında deneyim sahibi olmak ve bu deneyimleri görseller ile destekleyerek yazı eşliğinde okuyucuya aktarmak
  • Yazıları ve fotoğrafları kişisel blog sayfasında yayınlamak
  • Okuduğu kitaplar, gezdiği yerler, yediği yemekler ya da kullandığı ürünler gibi pek çok farklı konuda deneyim sahibi olmak
  • Yazıların doğru kişilere iletilmesi için etiket ve başlık seçimini doğru yapmak
  • Yazı yazarken imlâ kurallarına, noktalama işaretlerine ve kullanılan dile özen göstermek
  • Yayınladıkları yazıların daha çok kişiye iletilmesi için sosyal medya hesaplarından (Twitter, Facebook, Instagram, Google Plus, Pinterest vb.) faydalanmak
  • Akıcı ve anlaşılır bir dille yazı yazmak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir