Bireysel Emeklilik Uzmanı Ne İş Yapar?

Belirli bir portföy belirleyerek potansiyel müşterilerine ulaşan bireysel emeklilik ve hayat sigortası alanlarındaki ürünlerin tanıtımını ve pazarlamasını yapan eğitim almış kişilere bireysel emeklilik uzmanı denir.

Müşterilerin ihtiyaçları, emeklilik planları ve bütçeleri doğrultusunda güven ve kazanç odaklı olarak en uygun sigorta planını yapar ve bunun takibini sağlar. Mevzuata uygun gelişmelere odaklı olarak, müşterilerinin fonlarını yöneten ve finansal çözümler üretmektedir.

İyi bir müşteri portföyüne sahip olmak için müşteri memnuniyetini göz önünde bulundurmalı ve daima etkili bir iletişim içerisinde işlemleri gerçekleştirmelidir. Ayrıca çözüm odaklı çalışmalı ve müşterilerinin sorunlarına çözüm bulmalıdır.

Kimler Bireysel Emeklilik Uzmanı Olabilir?

Bireysel emeklilik uzmanı olmak için lise veya dengi okullardan mezun olmak, ön lisans ya da lisans mezunu olmak gibi şartlardan birini sağlamak yeterlidir. Eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan kişiler Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından düzenlenen sınava girip başarılı olmaları halinde “Bireysel Emeklilik Uzmanı” olmaya hak kazanır.

Lise mezunu olan kişiler için en az 1 yıl bireysel emeklilik ya da sigorta şirketlerinde deneyim kazanmış olması gerekmektedir. Fakat üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren işletme, sigortacılık, pazarlama bölümleri ya da meslek yüksekokullarının bankacılık ve sigortacılık bölümlerinden mezun olan kişiler direkt olarak sınava girebilmektedir.

Sınavda başarılı olmak için Matematik, Bankacılığa Giriş, Temel Bilgi Teknolojileri, Genel İşletme, Finansal Kurumlar, Çalışma Psikolojisi, Bankacılık Hizmet Ürünleri, Portföy Yönetimi gibi konularda eğitim almaları gerekmektedir. Bireysel emeklilik uzmanı, finans kurumlarında, sigorta acentelerinde ve bankalarda istihdam edilebilir.

Bireysel Emeklilik Uzmanının Görevleri Nedir?

Müşterilerine bireysel emeklilik ve hayat sigortası alanlarındaki ürünlerin tanıtımını ve pazarlamasını yapan bireysel emeklilik uzmanının görevlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Portföyünde yer alan müşterilere bireysel emeklilik sistemini tanıtmak
  • Müşteri memnuniyetini amaç edinmek
  • Bireysel emeklilik ürünlerinin satışını gerçekleştirmek
  • Müşterilerinin bireysel emeklilik hesaplarındaki fonları yönetmek
  • Müşterilerin dinamik ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmek
  • Emeklilik mevzuatında yer alan değişiklikleri sürekli olarak takip etmek
  • Müşterilere emeklilik ve yatırım ürünleri hakkında güncel bilgiler vermek
  • Alanı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir